Zomerrit 2015 in het wonderschone noorden des lands

Wonderschoon Friesland
Wonderschoon Friesland

Zoals de afgelopen jaren steeds is gebeurd is ook voor dit jaar weer een Zomerrit gepland en wel op 20 september. Zomerrit wordt met een hoofdletter geschreven omdat ie dit jaar door een erg mooi stukje Nederland gaat! Namelijk de provincies Friesland en Drenthe. Het Noordnederlandse deel van het bestuur heeft een route uitgezet die zal starten in Joure, op de Sinnebuorren.

Planning

Er is tussen half tien en tien tijd voor koffie met wellicht een specifiek Fries stuk gebak, waarna om ca tien uur de rit zal aanvangen. Tijdens de rit doorkruisen we achtereenvolgens een fraai stuk  Fries landschap, waarna we door de Weerribben rijden, een natuurgebied, waar deels aangepaste snelheid geldt. Hierop volgt een route over de Drentse Hondsrug waarna we in Appelscha zullen eindigen.

Catering

IMG_2915Bij de start zal er voor koffie gezorgd worden: de Friese horeca is naar alle waarschijnlijkheid (nog) niet open op ons tijdstip van vertrek. Onderweg zijn er ruim voldoende gelegenheden om een koffiestop in te lassen of een lunch te gebruiken. Aan het einde van de rit is bij Het Oude Vat te Appelscha voor een afsluitende borrel en buffet gezorgd.

Routeboek

IMG_2916Bij de start zal een routeboek uitgereikt worden. De aanwijzingen in het routeboek bestaan uit een tweetal systemen: Het eerste is eenvoudig, namelijk (voorbeeld): Sla na 300 m af naar rechts  (T-splitsing). Het tweede systeem is bol-pijl. Op veler verzoek is dit in de rit opgenomen. Ca een derde van de route is alleen via dit systeem te rijden. In feite houdt bol-pijl in dat de tekstuele omschrijving is vervangen door een tekeningetje met de situatie en de rijrichting, plus een afstand waarop de situatie zich voordoet. Voor beide systemen geldt dat er gereden moet worden met een auto met werkende dagteller (bij voorkeur, want makkelijk te nullen) of een werkende kilometerteller. Afstanden zijn altijd bij benadering, want de route is uitgezet met behulp van een dagteller. Bij twijfel GBV gebruiken. Voor start van de rit zal een korte uitleg gegeven worden.

Inschrijving

Verzoek om deelname aan de rit uiterlijk 13 september kenbaar te maken via info@e-batstra.speedlinq.nl in verband met het maken van het juiste aantal roadbooks en de reservering bij Het Oude Vat.   Tot de 20e!