Klepdeksel race

Je leest het goed, de voorbereidingen zijn in volle gang en ideeën worden geboren en natuurlijk uitgevoerd! Voor jong en oud houden we op zaterdag 13 mei, tijdens de internationale meeting op Vakantiepark ’t Lierderholt, de allereerste Kleppendeksel en Lego race.

Wat is de bedoeling….

Een kleppendekselrace is een race tussen twee… kleppendeksels. Ze mogen voorzien worden van spoilers, verbredingen of juiste versmallingen en dienen tenminste 4 wielen te hebben. Je mag ze verlagen, verhogen en in oorlogskleuren spuiten. Ze moeten zelfstandig een helling van ongeveer 6 meter af kunnen rijden. De kleppendekselracers zullen het tegen elkaar opnemen, en de winnaar uiteraard gehuldigd worden. Maar, er is meer natuurlijk! Behalve de snelste kleppendekselracer zal er ook een prijs worden uitgereikt voor de mooiste gepimpte kleppendekselracer!

Er zijn een aantal technische voorwaarden voor de kleppendekselracer:

  • valvecoverracing-bHet kleppendeksel moet van een Ford afkomstig zijn (geen zorgen… laat ons weten als je er een nodig hebt!)
  • Het gewicht mag niet meer zijn dan 4,5 kilo ( Kenners van de wet van Newton gaan nu rekenen ! )
  • Maximale lengte is 70 centimeter, alles inbegrepen
  • Maximale breedte is 20 centimeter, alles inbegrepen
  • Iedere racer moet tenminste 4 wielen hebben
  • Zolang de lengte en breedte niet overschreden gaan worden, mogen alle soorten modificaties worden toegepast. Spoilers, airbags, inzittenden…
  • De enige aandrijving die toegestaan is, is zwaartekracht. Er mogen geen motoren, vliegwielen, veren, lucht of ander vormen van aandrijvingen worden gebruikt.
  • Er zijn 2 oefenrondes, 1 kwalificatie en daarna de race zelf. Na de oefenrondes mag er nog worden gesleuteld aan de racer, na de kwalificatie gaan ze het Parc Ferme in!

rockercoverDe Lego race

We zijn er van overtuigd dat de gemiddelde kroost van de gemiddelde Capri rijder behalve genoeg Lego over buitengewone kwaliteiten beschikt om een bovengemiddelde Lego racer te maken!
De wedstrijden zullen hetzelfde karakter hebben en ook hier zijn een aantal regels:

– Het gewicht mag niet meer zijn dan 1 kilo
– De totale lengte niet meer dan 40 centimeter bedragen
– De totale breedte mag niet meer dan 15 centimeter zijn
– Een Lego Racer moet tenminste 4 wielen hebben
– Er mogen geen motoren worden toegevoegd.
– Er zijn natuurlijk werkplekken om je racer aan te passen
– Er zijn 2 oefenrondes, 1 kwalificatie en natuurlijk de race zelf. Na de kwalificatie mag er niets meer veranderd worden.

Net als bij de kleppendeksels race je tegen een ander naast elkaar op een hellingbaan van ongeveer 6 meter.

Inschrijven? Graag zo snel mogelijk via info@fordcapriclubnederland.nl en laat weten voor welke categorieën je mee gaat strijden. Als je nog een kleppendeksel nodig hebt laat het dan ook even aan ons weten.