Schuurvondst: Ford Capri 2800 Supersport (1982), een bijzonder reddingsactie

Beter is om even een waarschuwing vooraf te geven, want dit is een ongelooflijk verhaal. Het gaat namelijk om een vondst van een unieke Ford Capri 2800 Supersport van de eerste eigenaar, waarvan de factuur een aankoopbedrag van 42.000 gulden aangeeft.

 

Door: Dirk de Jong (bron: amklassiek.nl)

De Capri serie bestaat uit auto’s met een sportief en een persoonlijk cachet. De functionele vormgeving bleef behouden, er kwamen steeds meer variaties op het basismodel, qua uitvoering en motorvermogen. Het werd direct een succes, van het basismodel werden al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

Zeldzaam en exclusief

De uitvoering Ford Capri 2800 in Supersportuitvoering is heel exclusief. Er zijn maar veertien exemplaren van deze uitvoering in Nederland geleverd. Nog meer bijzonder is dat deze Ford Capri aantoonbaar van eerste eigenaar is. Met foto’s laten we u het verhaal zien, van het moment dat hij werd aangetroffen in een gammel oud schuurtje tot het moment waarop de dikke lagen stof werden verwijderd en de sierlijke en elegante lijnen weer beter zichtbaar werden.

Eelke: “Voor mij is het gewoon een klasse apart, dat stukje techniek in de 2800 supersport uitvoering. Ik geef toe dat ik Ford mijn hele leven al een warm hart toedraag, maar de vondst van dit kunststuk deden mijn emotionele snaren trillen. Het contact met de eerste eigenaar was al heel bijzonder. Een man in zijn eigen wereld, verstoken van de moderne communicatiemiddelen. Een man die er geen enkele probleem mee had dat de Capri uiteindelijk als wrak zou wegkwijnen. Voor mij een genot om de auto zo te aanschouwen. Na zovele jaren weer in het zonlicht, de spinnen intact, het stof verzameld en de geur van roest! Voor mij een bewijs dat sommige dingen op je pad komen zonder dat je er actief naar zoekt, een waardevolle tip was het avontuurlijke begin.”

Tags Categories Nieuws